Γιατί να φορέσω ρολόι – Ανδρικά και γυναικεία ρολόγια

Γιατί να φορέσω ρολόι; Είναι απαραίτητο; Μήπως από  συνήθεια; Μήπως λόγω της κοινωνικής μου θέσης; Ή μήπως το θέλω μόνο για να συμπληρώσω την εμφάνισή μου; Ή για όλα τα παραπάνω; Είναι γενικά αποδεκτό πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει status. Πρωτίστως δείχνει την ώρα και σε δεύτερο ρόλο την οικονομική  κατάσταση του ιδιοκτήτη. Το ρολόι επιπλέον θεωρείται και κόσμημα, όπως το βραχιόλι, το κολιέ και αυτό ισχύει και για τα ανδρικά και για τα γυναικεία ρολόγια. 

Ας γυρίσουμε πίσω στο χρόνο όμως για να μάθουμε από που ήρθε το ρολόι χειρός . Το ρολόι χειρός είχε ήδη εφευρεθεί από τον Πατέκ Φιλίπ. Όμως μερικές δεκαετίες νωρίτερα  ο Ντουμόντ, πατέρας της αεροναυπηγικής, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωσή του. Πριν από αυτόν μόνο οι γυναίκες το φορούσαν στο χέρι και οι άντρες προτιμούσαν τα ρολόγια τσέπης.  Σύμφωνα με τους ιστορικούς, το 1904, ο Ντουμόντ παραπονέθηκε  στο φίλο του Λουί Καρτιέ ότι τα ρολόγια τσέπης δεν ήταν βολικά κατά τη διάρκεια των πτήσεων και του ζήτησε να βρει μια εναλλακτική λύση. Έτσι ο Καρτιέ σχεδίασε το πρώτο ρολόι χειρός για άντρες με δερμάτινο λουρί και πόρπη. Από τότε ο Ντουμόντ δεν ξαναπέταξε χωρίς το προσωπικό του ρολόι.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η σωστή επιλογή ρολογιού ξεχωρίζει τα αγόρια από τους άντρες. Σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες έχουν  άπειρα αξεσουάρ για να προβάλλουν την εικόνα τους, οι άντρες κινούνται σε ένα  στενότερο πλαίσιο. Έτσι, το ρολόι έχει γίνει βασικό αξεσουάρ του άντρα, το οποίο όπως κάθε αξεσουάρ  αποκαλύπτει πολλά για  τον κάτοχό  του. Καθώς ένα ρολόι  αποτελεί επένδυση, καθένας πρέπει να σκεφτεί τί αναζητά σε ένα ρολόι και να προσπαθήσει να σκεφτεί κατά πόσο θα μπορούσε να το συνδυάσει με την γκαρνταρόμπα του.  Εάν το ζητούμενο είναι ένα ρολόι για καθημερινή χρήση, που να μπορεί να φορεθεί τόσο σε συνδυασμό με πουκάμισο, σακάκι και γραβάτα στο γραφείο, όσο και με το πιο σπορ ντύσιμο του σαββατοκύριακου, τότε μια ασφαλής επιλογή μπορεί να είναι  ένα όχι και τόσο ακριβό ρολόι.
Πλέον το ανδρικό ρολόι χειρός είναι ο καλύτερος φίλος του σύγχρονου άντρα που ξέρει τί θέλει και ποιά είναι η σωστή στιγμή για να το αποκτήσει, όπως και για τη γυναίκα παραμένει ακόμα ένα καλόγουστο αξεσουάρ που αναδεικνύει το στιλ και τη φινέτσα της.